Η Buona και η σημασία του παιδότοπου

Ζήτω το παιχνίδι στον καθαρό αέρα!!

Playgroundaroundthecorner Ο παιδότοπος είναι ένας χώρος ψυχαγωγίας και δημιουργικότητας που μαθαίνει στα παιδιά να έχουν τόλμη, να πειραματίζονται και να κάνουν νέους φίλους!

Η Buona είναι μια εταιρεία που παράγει προϊόντα ειδικά μελετημένα για την ευεξία των παιδιών, αλλά και ένας κόσμος αξιών που ενστερνιζόμαστε και εφαρμόζουμε. Κοινή μας πεποίθηση είναι η μεγάλη σημασία του παιχνιδιού στον καθαρό αέρα, η κίνηση, τα ερεθίσματα για δημιουργικότητα , φαντασία και το γεγονός ότι η ευεξία ενός παιδιού προϋποθέτει παιχνίδια και πολλές ευκαιρίες μάθησης. Η δυνατότητα για παιχνίδια με άλλα παιδιά στον καθαρό αέρα, όπου και αν βρίσκεται, γιατί παντού και πάντα υπάρχει μια ευκαιρία για παιχνίδι.

Γιατί στον παιδότοπο?

Γιατί διδάσκει στα παιδιά να έχουν θάρρος, να δοκιμάζουν τα όριά τους, αλλά και τις δυνάμεις τους, να μπαίνουν στο παιχνίδι. Γιατί φέρνει κοντά παιδιά διαφορετικών ηλικιών και διαφορετικής καταγωγής, προκαλώντας τα να δημιουργήσουν νέες σχέσεις, να μοιραστούν, να περιμένουν τη σειρά τους και να ζήσουν εμπειρίες μαζί με άλλα παιδιά σε έναν ελεύθερο χώρο.
Γιατί διεγείρει τη φαντασία που έχει κάθε παιδί και πρέπει να καλλιεργείται για να μην εξαντληθεί ποτέ, ακόμη και όταν ενηλικιωθεί. Γιατί ανταποκρίνεται στη φυσιολογική ανάγκη κάθε παιδιού για παιχνίδι, παντού και πάντοτε. Όσο πιο πρωτότυπος, απρόβλεπτος και έξυπνα σχεδιασμένος είναι ένας παιδότοπος, τόσο περισσότερο εκπληρώνει την αποστολή του.

Αν μάλιστα είναι ενταγμένος και σε ένα όμορφο περιβάλλον, το παιδί μαθαίνει να εκτιμά το όμορφο που έχει δικαίωμα να απολαμβάνει κάθε παιδί.

Share this post