BBmilk 0-12 bio σκόνη

 

Βιολογικό γάλα για βρέφη από 0 έως 12 μηνών,
προσαρμοσμένο στις ανάγκες του παιδιού από 0 έως 12 μήνες.
Παράγεται στην Ιταλία από Ιταλικό γάλα, χωρίς φοινικέλαιο, αποστείρωση UHT.

Συσκευασία

σκόνη 800 g

Περιγραφή

Το BBmilk 0-12 είναι ένα Βιολογικό βρεφικό γάλα, κατάλληλο για τη διατροφή των βρεφών από τη γέννηση έως τη συμπλήρωση του δωδέκατου μήνα, όταν δεν είναι δυνατός ή επαρκής ο θηλασμός.

Το BBmilk 0-12 bio υγρό είναι:

  • Παράγεται στην Ιταλία από Ιταλικό γάλα
  • χωρίς φοινικέλαιο
  • αποστείρωση UHT

Το BBmilk 0-12 είναι ένα βρεφικό γάλα κατάλληλο ως μοναδική πηγή διατροφής από τη γέννηση έως τον έκτο μήνα ζωής σε περίπτωση που δεν είναι δυνατός ο θηλασμός.

Από τον έκτο έως τον δωδέκατο μήνα ζωής, κατά τον απογαλακτισμό που πρέπει να γίνεται μόνο με υπόδειξη του παιδιάτρου, μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο πλαίσιο διαφοροποιημένης διατροφής. Το BBmilk 0-12 πρέπει να χρησιμοποιείται με υπόδειξη του παιδιάτρου.
Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος και πρέπει να προτιμάται και να χρησιμοποιείται για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα.
Όταν απουσιάζει ή δεν επαρκεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί παρασκεύασμα γάλακτος μετά από υπόδειξη του παιδιάτρου

Σύνθεση

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Φρέσκο παστεριωμένο γάλα με 3,2% λιπαρά* (71,8%), απομεταλλωμένος ορός γάλακτος σε σκόνη*, φυτικά έλαια*(ηλίανθος υψηλού ελαϊκού, κραμβέλαιο,ηλίανθος,καρύδα), λακτόζη γάλακτος*, γαλακτοολιγοσακχαρίτες γάλακτος*, μαλτοδεξτρίνες*, μεταλλικά άλατα (χλωριούχο κάλιο, Κιτρικό τρινάτριο, ανθρακικό ασβέστιο, κιτρικό τρικάλιο, όξινο φωσφορικό ασβέστιο, χλωριούχο μαγνήσιο, γαλακτικός σίδηρος, θειικός ψευδάργυρος, σεληνιώδες νάτριο, θειικός χαλκός, ιωδιούχο κάλιο, θειικό μαγγάνιο), Έλαιο που προέρχεται από μικροφύκη Schizochytrium sp. (περιέχει DHA), Έλαιο που εξάγεται από Mortierella alpina (περιέχει ΑΑ), φρουκτολιγοσακχαρίτες*, διτρυγική χολίνη, βιταμίνες (βιταμίνη C, βιταμίνη E, βιταμίνη D, παντοθενικό οξύ, βιταμίνη A, νιασίνη, βιοτίνη, βιταμίνη K, βιταμίνη B12, φολικό οξύ, θειαμίνη, βιταμίνη B6, ριβοφλαβίνη), L-κυστεΐνη, ινοσιτόλη, γαλακτωματοποιητής: λεκιθίνη σόγιας*, ταυρίνη, νουκλεοτίδια (5’-μονοφωσφορική κυτιδίνη, 5’-μονοφωσφορική ουριδίνη, 5’-μονοφωσφορική αδενοσίνη, 5’-μονοφωσφορική ινοσίνη, 5’-μονοφωσφορική γουανοσίνη), L-καρνιτίνη.
* Συστατικά βιολογικής καλλιέργειας.

Για αλλεργιογόνα βλέπε συστατικά με έντονους χαρακτήρες.

Οδηγίες χρήσης

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΜΠΙΜΠΕΡΟ

 • Πριν την προετοιμασία, πλύνετε και σκουπίστε καλά τα χέρια σας και αποστειρώστε το μπιμπερό, τη θηλή και τον δακτύλιο.
 • Βράστε την αναγκαία ποσότητα νερού και γεμίστε το μπιμπερό σε θερμοκρασία 70 °C.
 • Γεμίζουμε κοφτή και όχι πιεσμένη τη μεζούρα του προϊόντος.
 • Προσθέστε στο μπιμπερό τον προβλεπόμενο αριθμό κοφτών μεζουρών σκόνης.
 • Κλείστε το μπιμπερό και ανακινήστε το καλά για να διαλυθεί η σκόνη.
 • Πριν δώσετε το γάλα στο βρέφος, ελέγξτε τη θερμοκρασία στον καρπό σας. Η θερμοκρασία του γάλακτος δεν πρέπει να υπερβαίνει τους 37 °C.
 • Μετά τη χρήση πλένουμε και στεγνώνουμε προσεκτικά τη μεζούρα.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

 • Η λανθασμένη προετοιμασία και διατήρηση μπορούν να αποτελέσουν αιτία διαταραχών ή κινδύνου για την υγεία του βρέφους. Τηρείτε πιστά τις αναγραφόμενες οδηγίες.
 • Συνιστάται η προετοιμασία του γάλακτος αμέσως πριν το γεύμα και η κατανάλωσή του εντός δύο ωρών.
 • Μην ζεσταίνετε και μην βράζετε το γάλα μετά την προετοιμασία του.
 • Μην ξαναχρησιμοποιείτε το γάλα που έχει περισσέψει μετά το γεύμα.
 • Χρησιμοποιείτε μόνο τη μεζούρα που περιέχει η συσκευασία.

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
(με την επιφύλαξη διαφορετικής υπόδειξης από τον παιδίατρο)

ΗΛΙΚΙΑ αριθ. μεζουρών ml νερού αριθ. γευμάτων με
γάλα σε 24 ώρες
1η και 2η
εβδομάδα
3 90 6
3η και 4η
εβδομάδα
4 120 6
2ος μήνας 5 150 5
3ος μήνας 6 180 5
4ος και 5ος μήνας 7 210 5
από τον 6ο έως
τον 12ο μήνα
8 240 4/2*

* Η σταδιακή μείωση των γευμάτων με γάλα συνοδεύει την έναρξη του απογαλακτισμού.

Οι ποσότητες είναι ενδεικτικές και μπορούν να διαφέρουν κατά την κρίση του παιδιάτρου ανάλογα με την ηλικία και την όρεξη του βρέφους. Μια κοφτή μεζούρα BBmilk 0-12 αντιστοιχεί σε 4,5 g  ίσον με 22,6 kcal.
Η ανασύσταση του BBmilk 0-12 είναι 13,5% p/v και λαμβάνεται προσθέτοντας περίπου μια κοφτή δοσομετρική κουταλιάς σε κάθε 30 ml νερού.

ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗΣ
Μετά το άνοιγμα, η συσκευασία πρέπει να κλείνεται σωστά και να διατηρείται σε ξηρό μέρος και μακριά από πηγές θερμότητας (όχι στο ψυγείο). Το προϊόν πρέπει να καταναλώνεται εντός 3 εβδομάδων από το άνοιγμα της συσκευασίας.

Πληροφορίες

Διατροφικός πίνακας
Η ανασύσταση του BBmilk 0-12 είναι 13,5% p/v και λαμβάνεται προσθέτοντας περίπου μια κοφτή δοσομετρική κουταλιάς σε κάθε 30 ml νερού.