Nebianax 3% KIT

 

Το Nebianax 3% KIT περιέχει 20 Φιαλίδια αλατούχου υπερτονικού διαλύματος με Υαλουρονικό Οξύ και Spray-sol® που είναι η συσκευή για τον εύκολο και γρήγορο ψεκασμό του διαλύματος.
Αποσυμφορίζει και απελευθερώνει τη βουλωμένη μύτη σε περίπτωση κρυολογήματος, ρινίτιδας και παραρρινοκολπίτιδας.

Δοσολογία

Βρέφη, Παιδιά και Ενήλικες: 1-3 πλύσεις με Spray-sol®, αρκετές φορές την ημέρα

Συσκευασία

- NEBIANAX 3% φιαλίδια (20 φιαλίδια μιας δόσης των 5 ml) - Buona Spray-sol (νεφελοποιητής Spray-sol®, σύριγγα Luer Lock 5 ml, Soft-Ject® και βελόνα σωληνίσκο).

Nebianax 3% KIT είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν
CE
.
Διαβάστε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες χρήσης

ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΟΦ 24/03/2022


Το Spray-sol® είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκλειστικής χρήσης της Steve Jones srl

Περιγραφή

Το NEBIANAX 3% KIT είναι κατάλληλο για τον καθημερινό καθαρισμό των ρινικών κοιλοτήτων, ιδίως σε περίπτωση κρυολογήματος, ρινίτιδας, παραρρινοκολπίτιδας και σε όλες τις καταστάσεις συμφόρησης του ρινικού βλεννογόνου.

Το NEBIANAX 3% KIT επιτρέπει τον ψεκασμό του NEBIANAX 3% (έτοιμο για χρήση υπερτονικό αλατούχο διάλυμα 3% με φυσιολογικό pH και προσθήκη υαλουρονικού οξέος) μέσω της συσκευής Spray-sol®.

Το Spray-sol® είναι μια συσκευή ειδικά μελετημένη για τοπικές θεραπείες των ρινικών και παραρρινικών κοιλοτήτων και επιτρέπει την ταχεία χορήγηση διαλύματος με νεφελοποίηση σε σωματίδια μεγέθους από 10 έως 20 micron, που είναι κατάλληλα για τη θεραπεία των ανώτερων αναπνευστικών οδών. Το ειδικά μελετημένο σχήμα και το μαλακό υλικό που χρησιμοποιείται για το εξάρτημα ρινικής προσαρμογής, το καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλο για τα ρουθούνια των παιδιών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ενήλικες.

Το NEBIANAX 3% έχει αποσυμφορητική δράση για τον ρινικό βλεννογόνο καθώς και ρευστοποιητική δράση για τη βλέννα. Διευκολύνει την αποβολή των εκκρίσεων και είναι συνεπώς χρήσιμο για να διατηρεί καθαρές τις ρινικές κοιλότητες, κυρίως σε περίπτωση κρυολογήματος, αλλεργικής ρινίτιδας και παραρρινοκολπίτιδας. Γενικότερα απελευθερώνει την κλειστή μύτη βελτιώνοντας την αναπνοή.
Η παρουσία του υαλουρονικού οξέος καθιστά το NEBIANAX 3% κατάλληλο για χορήγηση σε παιδιά. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται από τον οργανισμό μας με σκοπό τη διατήρηση της ενυδάτωσης των ιστών. Προσκολλάται στην επιφάνεια του βλεννογόνου και, παρακρατώντας νερό με φυσιολογικό τρόπο, σχηματίζει μια μεμβράνη που χαρίζει ανακούφιση στον ερεθισμένο βλεννογόνο. Διευκολύνει την ύγρανση των ρινικών κοιλοτήτων και βελτιώνει την ευκολία πρόσληψης και την ευγεστότητα του υπερτονικού διαλύματος.

Το διάλυμα των φιαλιδίων μιας δόσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θεραπεία με νεφελοποιητή.

Η βελόνα σωληνίσκος, που παρέχεται με το Buona Spray-sol, σας επιτρέπει να λαμβάνετε διαλύματα φυσιολογικού ορού ή/και διαλύματα που περιέχουν φάρμακα για χρήση σε αεροζόλ από οποιοδήποτε τύπο φιαλιδίου ή δοχείου.

Το κάλυμμα Ελεφαντάκι της σύριγγας κάνει το πλύσιμο της μύτης μια ευχάριστη και παιχνιδιάρικη στιγμή για τα παιδιά.

Σύνθεση

Κάθε φιαλίδιο NEBIANAX 3% περιέχει: Χλωριούχο νάτριο, Υαλουρονικό νάτριο, Μονόξινο φωσφορικό κάλιο, Δισόξινο φωσφορικό κάλιο, Νερό.

Το NEBIANAX 3% δεν περιέχει συντηρητικά.

Οδηγίες χρήσης

1. Αποσπάστε ένα φιαλίδιο μιας δόσης και να το ζεστάνετε με τα χέρια σας πρίν να χορηγήσετε το διάλυμα. Ανοίξτε το περιστρέφοντας το πώμα;

2. Αναρροφήστε  το διάλυμα που πρόκειται να εκνεφωθεί με τη σύριγγα Luer Lock:

 • Με τα φιαλίδια NEBIANAX 3% και NEBIANAX ISO δεν είναι απαραίτητη η χρήση της βελόνας σωληνίσκου το άνοιγμα του φιαλιδίου προσαρμόζεται τέλεια στη σύριγγα Luer Lock.

 • Με άλλους τύπους φιαλιδίων ή και δοχείων: τοποθετήστε τη βελόνα σωληνίσκο στη σύριγγα, αναρροφήστε το διάλυμα που πρόκειται να νεφελοποιήσετε και στη συνέχεια αφαιρέστε τη βελόνα σωληνίσκο από τη σύριγγα.

3. Προσαρμόστε το κάλυμμα ελεφαντάκι στον νεφελοποιητή Spray-sol®, βεβαιωθείτε ότι το πρόσωπο από το ελεφαντάκι είναι στραμμένο προς τον νεφελοποιητή, όπως φαίνεται στην εικόνα, και βιδώστε τη γεμάτη με το διάλυμα σύριγγα στο ειδικό ακροφύσιο. Είσοδος νεφελοποιητή Spray-sol®.

4. Στα βρέφη και στα μικρά παιδιά (κάτω των 3 ετών και πάντα ανάλογα με τον βαθμό συνεργασίας) η έκπλυση πρέπει να γίνεται με το παιδί ξαπλωμένο στο ένα πλευρό, κρατώντας το κεφάλι γερμένο προς τη μία πλευρά και εισάγοντας προσεκτικά το Spray-sol® στο πάνω μέρος του ρουθουνιού. Πιέστε δυνατά το έμβολο της σύριγγας για να ψεκάσετε το διάλυμα.

Στα πιο μεγάλα παιδιά και στους ενήλικες, προσαρμόστε το Spray-sol® σε ένα ρουθούνι, κρατήστε τον κορμό προς τα εμπρός και με το κεφάλι ελαφρά γερμένο στη μία πλευρά εισάγετε το Spray-sol® στο πάνω μέρος του ρουθουνιού. Πιέστε το έμβολο της σύριγγας για να ψεκάσετε το διάλυμα

5. Επαναλάβετε τη διαδικασία του σημείου 4 και για το άλλο ρουθούνι, μοιράζοντας σε ίσα μέρη στα δύο ρουθούνια το διάλυμα που περιέχει η σύριγγα.

6. Πριν αποθηκεύσετε τα εξαρτήματα στην ειδική θήκη, ακολουθήστε τις οδηγίες στην παράγραφο «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ».

Βρέφη, Παιδιά και Ενήλικες: 1-3 πλύσεις με Spray-sol® ανά ρουθούνι, αρκετές φορές την ημέρα

 

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ

Το Buona Spray-sol είναι κατάλληλο για χρήση από έναν μόνο ασθενή, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες φορές. Είναι συνεπώς πολύ σημαντικός ο προσεγμένος καθαρισμός μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία και η διάρκεια.

Στο τέλος κάθε χρήσης, προχωρήστε ως εξής:

 1. Πλύνετε τον νεφελοποιητή Spray-sol® κάτω από τρεχούμενο νερό, όχι καυτό, με προαιρετική την προσθήκη μιας σταγόνας ουδέτερου σαπουνιού (μη λειαντικό). Πριν την αποθήκευση, στεγνώστε τον νεφελοποιητή Spray-sol® με ένα μαλακό πανί.
 1. Ξεπλύνετε το σώμα και το έμβολο της σύριγγας κάτω από τρεχούμενο νερό και στεγνώστε τα καλά πριν επανασυναρμολογήσετε τη σύριγγα.
 1. Ξεπλύνετε τη βελόνα σωληνίσκο τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά με τρεχούμενο νερό και αφήστε τη να στεγνώσει.
 1. Πλύνετε με τρεχούμενο νερό και στεγνώστε το κάλυμμα ελεφαντάκι της σύριγγας και το προσαρμοσμένο δοχείο με ένα μαλακό πανί.

Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά είναι απόλυτα στεγνά πριν επανατοποθετηθούν στο εσωτερικό του προσωπικού δοχείου.

Πληροφορίες

Με το Spray-sol® ο καθαρισμός της μυτούλας γίνεται μια καθημερινή συνήθεια που δεν τρομάζει!

Ο καθημερινός καθαρισμός της μύτης είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη φλεγμονωδών νόσων των αεροφόρων οδών και της ωτίτιδας.

Το Spray-sol® είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό της μύτης, ακόμη και καθημερινά:

 • επιτρέπεται η καθημερινή χρήση

 • για έναν μόνο ασθενή

 • πλένεται και απολυμαίνεται

 • περιοδική αντικατάσταση

ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΡΙΝΙΚΩΝ ΚΟΙΛΟΤΗΤΩΝ

Το Spray-sol® επιτρέπει την κατανομή στο πίσω και πάνω μέρος των ρινικών κοιλοτήτων.

Στα σημεία αυτά συγκεντρώνεται περισσότερη βλέννα και μπορεί να προκαλέσει φλογώσεις.

Σε τι χρησιμεύει ένα υπερτονικό διάλυμα;

 • Έχει συγκέντρωση αλάτων υψηλότερη από εκείνη των κυττάρων μας

 • Συνεπώς, όταν έρχεται σε επαφή με τους βλεννογόνους δεσμεύει υγρά

 • Χαρίζει ανακούφιση στον ερεθισμένο βλεννογόνο

Γιατί υαλουρονικό οξύ;

 • Προσκολλάται στην επιφάνεια του βλεννογόνου και, παρακρατώντας νερό, σχηματίζει μια μεμβράνη που χαρίζει ανακούφιση στον ερεθισμένο βλεννογόνο.

 • Η παρουσία Υαλουρονικού οξέος με υψηλό μοριακό βάρος καθιστά το NEBIANAX 3% κατάλληλο για χορήγηση σε παιδιά

 • Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία παραγόμενη από τον οργανισμό για να διατηρεί την ενυδάτωση των ιστών. Όταν έρχεται σε επαφή με τον βλεννογόνο δεσμεύει υγρά μέσω ωσμωτικής δράσης, προκαλώντας αποσυμφόρηση

 • Διευκολύνει την ύγρανση των ρινικών κοιλοτήτων