Nebianax 3% KIT

 

Το Nebianax 3% KIT περιέχει 20 Φιαλίδια αλατούχου υπερτονικού διαλύματος με Υαλουρονικό Οξύ και Spray-sol® που είναι η συσκευή για τον εύκολο και γρήγορο ψεκασμό του διαλύματος.
Αποσυμφορίζει και απελευθερώνει τη βουλωμένη μύτη σε περίπτωση κρυολογήματος, ρινίτιδας και παραρρινοκολπίτιδας.

Δοσολογία

Βρέφη, Παιδιά και Ενήλικες: 1-3 πλύσεις με Spray-sol®, αρκετές φορές την ημέρα

Συσκευασία

• 20 φιαλίδια NEBIANAX 3% μιας δόσης των 5 ml • 1 συσκευή Spray-sol® και σύριγγα Luer Lock για τον ψεκασμό του διαλύματος • 1 θήκη με δυνατότητα εξατομίκευσης

Nebianax 3% KIT είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν
CE
.
Διαβάστε προσεκτικά τις προειδοποιήσεις και τις οδηγίες χρήσης

ΕΓΚΡΙΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΤΗΣ 27/03/2018 


Το Spray-sol® είναι κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας αποκλειστικής χρήσης της Steve Jones srl

Περιγραφή

Το NEBIANAX 3% KIT είναι κατάλληλο για τον καθημερινό καθαρισμό των ρινικών κοιλοτήτων, ιδίως σε περίπτωση κρυολογήματος, ρινίτιδας, παραρρινοκολπίτιδας και σε όλες τις καταστάσεις συμφόρησης του ρινικού βλεννογόνου.

Το NEBIANAX 3% KIT επιτρέπει τον ψεκασμό του NEBIANAX 3% (έτοιμο για χρήση υπερτονικό αλατούχο διάλυμα 3% με φυσιολογικό pH και προσθήκη υαλουρονικού οξέος) μέσω της συσκευής Spray-sol®.

Το Spray-sol® είναι μια συσκευή ειδικά μελετημένη για τοπικές θεραπείες των ρινικών και παραρρινικών κοιλοτήτων και επιτρέπει την ταχεία χορήγηση διαλύματος με νεφελοποίηση σε σωματίδια μεγέθους από 10 έως 20 micron, που είναι κατάλληλα για τη θεραπεία των ανώτερων αναπνευστικών οδών. Το ειδικά μελετημένο σχήμα και το μαλακό υλικό που χρησιμοποιείται για το εξάρτημα ρινικής προσαρμογής, το καθιστούν ιδιαίτερα κατάλληλο για τα ρουθούνια των παιδιών, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ενήλικες.

Το NEBIANAX 3% έχει αποσυμφορητική δράση για τον ρινικό βλεννογόνο καθώς και ρευστοποιητική δράση για τη βλέννα. Διευκολύνει την αποβολή των εκκρίσεων και είναι συνεπώς χρήσιμο για να διατηρεί καθαρές τις ρινικές κοιλότητες, κυρίως σε περίπτωση κρυολογήματος, αλλεργικής ρινίτιδας και παραρρινοκολπίτιδας. Γενικότερα απελευθερώνει την κλειστή μύτη βελτιώνοντας την αναπνοή.
Η παρουσία του υαλουρονικού οξέος καθιστά το NEBIANAX 3% κατάλληλο για χορήγηση σε παιδιά. Το υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία που παράγεται από τον οργανισμό μας με σκοπό τη διατήρηση της ενυδάτωσης των ιστών. Προσκολλάται στην επιφάνεια του βλεννογόνου και, παρακρατώντας νερό με φυσιολογικό τρόπο, σχηματίζει μια μεμβράνη που χαρίζει ανακούφιση στον ερεθισμένο βλεννογόνο. Διευκολύνει την ύγρανση των ρινικών κοιλοτήτων και βελτιώνει την ευκολία πρόσληψης και την ευγεστότητα του υπερτονικού διαλύματος.

Το διάλυμα των φιαλιδίων μιας δόσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε θεραπεία με νεφελοποιητή.

Σύνθεση

Κάθε φιαλίδιο NEBIANAX 3% περιέχει: Χλωριούχο νάτριο, Υαλουρονικό νάτριο, Μονόξινο φωσφορικό κάλιο, Δισόξινο φωσφορικό κάλιο, Νερό.

Το NEBIANAX 3% δεν περιέχει συντηρητικά.

Οδηγίες χρήσης

. Αποσπάστε ένα φιαλίδιο μιας δόσης και ανοίξτε το περιστρέφοντας το πώμα

2. Συνδέστε το φιαλίδιο στη σύριγγα που διατίθεται με τη συσκευασία και τραβήξτε το διάλυμα για ψεκασμό

3. Βιδώστε τη σύριγγα με το διάλυμα NEBIANAX 3% για ψεκασμό στο ειδικό στόμιο εισόδου του Spray-sol®

4. Στα βρέφη και στα μικρά παιδιά (κάτω των 3 ετών και πάντα ανάλογα με τον βαθμό συνεργασίας) η έκπλυση πρέπει να γίνεται με το παιδί ξαπλωμένο στο ένα πλευρό, κρατώντας το κεφάλι γερμένο προς τη μία πλευρά και εισάγοντας προσεκτικά το Spray-sol® στο πάνω μέρος του ρουθουνιού. Πιέστε δυνατά το έμβολο της σύριγγας για να ψεκάσετε το διάλυμα.

Στα πιο μεγάλα παιδιά και στους ενήλικες, προσαρμόστε το Spray-sol® σε ένα ρουθούνι, κρατήστε τον κορμό προς τα εμπρός και με το κεφάλι ελαφρά γερμένο στη μία πλευρά εισάγετε το Spray-sol® στο πάνω μέρος του ρουθουνιού. Πιέστε το έμβολο της σύριγγας για να ψεκάσετε το διάλυμα

5. Επαναλάβετε τη διαδικασία του σημείου 4 και για το άλλο ρουθούνι, μοιράζοντας σε ίσα μέρη στα δύο ρουθούνια το διάλυμα που περιέχει η σύριγγα.

6. Πριν φυλάξετε τη συσκευή, ξεπλύνετε τη σύριγγα κάτω από τρεχούμενο νερό και πλύνετε το Spray-sol®

Βρέφη, Παιδιά και Ενήλικες: 1-3 πλύσεις με Spray-sol® ανά ρουθούνι, αρκετές φορές την ημέρα

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ SPRAY-SOL®

Το Spray-Sol® είναι κατάλληλο για χρήση από έναν μόνο ασθενή και μπορεί να χρησιμοποιηθεί περισσότερες φορές. Είναι συνεπώς πολύ σημαντικός ο προσεγμένος καθαρισμός μετά από κάθε χρήση, προκειμένου να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία και η διάρκεια.

Πλύνετε το Spray-sol® κάτω από τρεχούμενο χλιαρό νερό με ενδεχόμενη προσθήκη μιας σταγόνας ουδέτερου απορρυπαντικού (όχι σε σκόνη). Πριν το φυλάξετε, σκουπίστε το Spray-sol® με ένα μαλακό πανί.

Πληροφορίες

Με το Spray-sol® ο καθαρισμός της μυτούλας γίνεται μια καθημερινή συνήθεια που δεν τρομάζει!

Ο καθημερινός καθαρισμός της μύτης είναι πολύ σημαντικός για την πρόληψη φλεγμονωδών νόσων των αεροφόρων οδών και της ωτίτιδας.

Το Spray-sol® είναι χρήσιμο για τον καθαρισμό της μύτης, ακόμη και καθημερινά:

 • επιτρέπεται η καθημερινή χρήση

 • για έναν μόνο ασθενή

 • πλένεται και απολυμαίνεται

 • περιοδική αντικατάσταση

ΤΟ ΔΙΑΛΥΜΑ ΦΤΑΝΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΡΙΝΙΚΩΝ ΚΟΙΛΟΤΗΤΩΝ

Το Spray-sol® επιτρέπει την κατανομή στο πίσω και πάνω μέρος των ρινικών κοιλοτήτων.

Στα σημεία αυτά συγκεντρώνεται περισσότερη βλέννα και μπορεί να προκαλέσει φλογώσεις.

Σε τι χρησιμεύει ένα υπερτονικό διάλυμα;

 • Έχει συγκέντρωση αλάτων υψηλότερη από εκείνη των κυττάρων μας

 • Συνεπώς, όταν έρχεται σε επαφή με τους βλεννογόνους δεσμεύει υγρά

 • Χαρίζει ανακούφιση στον ερεθισμένο βλεννογόνο

Γιατί υαλουρονικό οξύ;

 • Προσκολλάται στην επιφάνεια του βλεννογόνου και, παρακρατώντας νερό, σχηματίζει μια μεμβράνη που χαρίζει ανακούφιση στον ερεθισμένο βλεννογόνο.

 • Η παρουσία Υαλουρονικού οξέος με υψηλό μοριακό βάρος καθιστά το NEBIANAX 3% κατάλληλο για χορήγηση σε παιδιά

 • Το Υαλουρονικό οξύ είναι μια ουσία παραγόμενη από τον οργανισμό για να διατηρεί την ενυδάτωση των ιστών. Όταν έρχεται σε επαφή με τον βλεννογόνο δεσμεύει υγρά μέσω ωσμωτικής δράσης, προκαλώντας αποσυμφόρηση

 • Διευκολύνει την ύγρανση των ρινικών κοιλοτήτων