ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ
Θηλασμός σημαίνει...
Ο θηλασμός είναι μια διαδικασία που ενισχύει την υγεία της μητέρας και του βρέφους.
Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος σου και πρέπει να προτιμάται και να χρησιμοποιείται για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα. Η χρήση του βρεφικού γάλακτος συνιστάται μόνο όταν η μητέρα δεν έχει γάλα ή δεν επαρκεί και μόνο με συμβουλή παιδιάτρου.
Υπερήφανοι για τα ιταλικά προϊόντα μας!
Παράγεται στην Ιταλία
- Πρόκειται για μια συνειδητή επιλογή της εταιρείας που μας διαφοροποιεί από τις μεγάλες βιομηχανίες γάλακτος με εγκαταστάσεις στο εξωτερικό. Η BUONA είναι μια εταιρεία 100% ιταλική
- Το ιταλικό προϊόν είναι συνώνυμο υπεροχής, ποιότητας και καλαισθησίας που κέρδισε τη διεθνή καταξίωσης βασιζόμενο στην κουλτούρα της ορθής πρακτικής
Τα ιταλικά προϊόντα είναι αξιόπιστα. Γιατί;
- Υποστηρίζουμε τη διατροφική ασφάλεια με τους πιο αυστηρούς και προσεγμένους ελέγχους σε όλα τα στάδια της αλυσίδας παραγωγής, από το χωράφι ως το τραπέζι του καταναλωτή
- Προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα και τη περιοχή μας υποστηρίζοντας τη διατροφική μας παράδοση που είναι αποτέλεσμα της γεωγραφικής θέσης και του μεσογειακού κλίματος
- Προστατεύουμε την εργασία και την ποιότητα του εξειδικευμένου και μόνιμου προσωπικού μας.

δεν περιέχει φοινικέλαιο
Γιατί γίνεται τόση συζήτηση για το φοινικέλαιο?
Το φοινικέλαιο είναι το λάδι που χρησιμοποιείται περισσότερο σε όλο τον κόσμο, κυρίως επειδή η δημογραφική έκρηξη καθιστά αναγκαία συνεχώς μεγαλύτερη παραγωγή λιπών με χαμηλές ποιοτικές απαιτήσεις.
Χρησιμοποιείται ολοένα και περισσότερο γιατί:
- Έχει χαμηλό κόστος
- Έχει υψηλή παραγωγικότητα και μακρά διάρκεια των καλλιεργειών
- Η επεξεργασία του είναι απλή και έχει μεγάλη διάρκεια διατήρησης
- Χρησιμοποιείται πολύ στη βιομηχανία τροφίμων
Ωστόσο…
Η αυξημένη ζήτηση φοινικέλαιου έχει ως συνέπεια την εκμετάλλευση ολοένα και μεγαλύτερων εκτάσεων τροπικού δάσους με σοβαρές συνέπειες για το οικοσύστημα και προπαντός:
- Την εξαφάνιση σπάνιων ειδών
- Την εξάλειψη της βιοποικιλότητας
- Την αύξηση του CO2 στην ατμόσφαιρα
Η κατάχρηση δεν κάνει καλό!
- Το ακατέργαστο φοινικέλαιο περιέχει φυτικά θρεπτικά συστατικά (βιταμίνες όπως οι τοκοφερόλες και τα καροτενοειδή), τα οποία ωστόσο χάνονται με την παραγωγική διαδικασία
- Αποτελείται κατά 50% από κορεσμένα λιπαρά (C-C) που το καθιστούν στερεό σε θερμοκρασία περιβάλλοντος (όπως το βούτυρο, αλλά περισσότερο από άλλα φυτικά έλαια, π.χ. το ελαιόλαδο 14%, το ηλιέλαιο 11% και το κραμβέλαιο 6%)
- Είναι πλέον παρόν σε όλα τα τρόφιμα (σνακ, μπισκότα, παγωτά και σκευάσματα γάλακτος)
Εξαιτίας της κατάχρηση αυτού του ελαίου, το Ανώτερο Ινστιτούτο Υγείας (ISS) υπολόγισε το 2015 την ποσότητα που προσλαμβάνουμε με στόχο την εκτίμηση του κινδύνου.
Υπολογίζοντας την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών οξέων από φοινικέλαιο και από φυσικές πηγές (g/ημ.) ανά ηλικιακή ομάδα, το ISS ανακοίνωσε ότι η πρόσληψη είναι ιδιαίτερα υψηλή στα πρώτα 3 έτη των παιδιών, κατά τη διάρκεια του θηλασμού και του απογαλακτισμού, ξεπερνώντας το προτεινόμενο όριο για την πρόληψη των κινδύνων.
Πέραν αυτού, στη βιομηχανική παραγωγή (ραφινάρισμα σε πάνω από 200°C), το φοινικέλαιο (πολύ περισσότερο από τα άλλα φυτικά έλαια) αποκτά καρκινογόνα και γονιδιοτοξικά συστατικά.